maanantai 25. tammikuuta 2016

Ihanan silkkiset huulet ja kädet kotikonstein

Päätin pitkästä aikaa tehdä TODELLA helpon ja edullisen kotitekoisen kuorinnan. Raaka-aineitakaan ei tarvitse lähteä kaupungilta etsimään, sillä varmaan melkein joka kodista löytyy ruokakaapista nämä aineksetkin. Mä huomaan, että aina talvisin mun huulet kuivuu kovasti ja päätin pitkästä aikaa tehdä kuorinnan kotikonstein.

Huulet kannattaa pehmentää huulirasvalla ennen kuorintaa.

Seuraavan kuvan ohjeesta selviää mitä aineita tarvitset tähän nopeaan ja halpaan kuorintaan.



Jos jotain näistä ei löydy kotoa niin ne on helppo korvata jollain muulla vastaavalla raaka-aineella.
Oliiviöljyn sijasta voi kokeilla jotain muuta ruokaöljyä. Kookosöljy on todella suosittu, mutta mulla ei ole sitä yleensä kaapissa niin en sitä nytkään käyttänyt. Myös juokseva hunaja on erinomaista ja sitä käytetäänkin usein tällaisissa kotitekoisissa hoidoissa. Sokereitakin lötyy monenlaisia. Itse käytin hillosokeria sillä se on hieman hienojakoisempaa kuin normaali sokeri. Vaniljasokeria antaa mukavaa makua kuorinnalle. Sen voi jättää vaikka kokonaan pois tai korvata vaikka jollain mausteella kuten kanelilla.



Alkuperäinen tarkoitukseni oli vain tehdä kuorinta huulille. Kamaa jäi kuitenkin hieman jäljelle, joten päätin käyttää senkin höydyksi ja kuoria samalla kuivat käteni. Hieroin siis tuon lopun aineksen käsiini ja hieroin käsiä yhteen. Se oli hieman liian karheaa sellaisenaan, joten lorautin vielä noin parin ruokalusikallisen verran oliiviöljyä suoraan pullosta käsiini. Kun sitä on hierottu vähän aikaa käsiin ja kynsinauhoihin niin sitten ne pestään runsaalla vedellä pois.




Voi että, enpä muista koska mun kädet olisivat olleet näin silkkisen pehmeät. Tuli kyllä ihanan pehmeät, kuin vauvan pylly. Tässä kuitenkin kannattaa muistaa olla varovainen jos kädet ovat todella kuivat ettei hiero liikaa veresnahalle tai jos käsissä on esimerkiksi haavoja.

Lopulta vielä jotain ihanaa kosteuttavaa huulirasvaa huuliin ja käsiin käsirasvaa. Tämä täytyykin muistaa ja tehdä vähän useammin!

5 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja idea varsinkin! Saanko jakaa tätä omassa blogissani jahka kerkeän tuollaista kuorinta juttua tekemään? :):)

    www.akaskinen.blogspot.fi 👈☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit! =) Ja saa jakaa vapaasti ja ei haittaa jos vaikka vähän mainostaa ohimennen blogiani ;)

      Poista
  2. Ja miksei tuota voisi kokeilla kasvoillekin =)

    VastaaPoista
  3. Mä just mietin tänään, että huulet kaipais vakavasti kuorimista! En oo kyllä ikinä niitä kuorinut... No parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin :D Ja tässä on ainakin ihan luonnolliset raaka-aineet, ei mitään myrkkyjä. Ne kun on viime päivinä puhuttaneet kovasti ihmisiä.

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!