sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sunnuntain brunssi



Viikonlopuissa tykkään siitä, että silloin koko perhe voi nukkua pitkään yhdessä ja pystytään yhdessä syömään aamupalaa. Tällä viikolla päätettiin tehdä pitkästä aikaa brunssi. Keksittiin se vasta perjantaina kaupassa ollessa. Mietittiin vähän mitä kaikkea haluaisimme brunssille. Ensimmäisenä tuli mieleen erilaiset hedelmät, croissantit ja hedelmämehu. Pää löi vähän tyhjää, vaikka ollaan ennenkin brunssilla oltu niin ulkona kuin kotonakin. Piti oikein googlata, mutta en mitään sen ihmeempää löytänyt kuin suolaista piirakkaa (jota en jaksanut alkaa tekemään) ja pientä makeaa (jotka päätettiin syödä vasta päivemmällä). 

 Hedelmistä valikoitui mukaan siemenetön vesimeloni, appelsiineja ja passion hedelmiä. Croissantteihin laitettiin kinkkua, juustoa ja vihanneksia. Päätettiin tehdä vielä pieni salaatti. Laitoin tomaatit, kurkut, salaatinlehdet ja fetajuustot omiin kulhoihinsa, jotta sieltä voi tehdä haluamansa laisen salaatin.






Kaupasta tarttui mukaan pari kimppua tulppaaneja. Yleensä pidän valkoisista kukkasista, mutta nyt kaipasin jotain väriä. Taitaa kevät olla pikku hiljaa tulossa. Brunssilla saa olla väriä ja ajattelin, että tuollaiset punertavan keltaiset tulppaanit ovat aika pirteän väriset.



Juomina meillä oli teetä, God Morgon tropical Mango Passion -hedelmämehua ja kuivaa kuohuviiniä. Alun perin meidän oli tarkoitus tehdä myös smoothieta, mutta sitten aamulla päätettiin, että nämä muut riittävät meille vallan hyvin. Brunssilla on usein tarjolla myös jotain hyvää makeaa, mutta me ajateltiin ottaa ne makeat palat ja kahvit vasta vähän myöhemmin. Ostin joku aika sitten valkoista pitsinauhaa askarteluihin. Tein siitä pienen koristuksen Iittalan Ultima Thule -mehukannuun. Kukkavaasit olen ostanut sisustuskutsuilta.




Staffanille oli myös paikka brunssille vaikka olikin jo aikaisemmin syönyt aamupuuron. Hän söi hieman omia eväitään, hedelmiä ja leipää, jota lisäsimme myöhemmin croissanttien kaveriksi brunssipöytään. Me saatiin nauttia brunssista Frejn kanssa ja Staffan jatkoi omia leikkejään lattialla välillä meille esiintyen. Oli siis samalla leipää ja sirkushuveja vanhemmille!

Meillä kävi myös pieni kämmi. Frej kurkotti ja nosti mehukannua ylhäältä reunoista, joten hänelle jäi vain iso lasin palanen käteen. Ei onneksi mennyt pieniksi palasiksi tai tullut haavaa. Tuo Ultima Thule -sarja on aika ohutta lasia ja kannussa oli jo ennestään pieni kolhu. Ei siis harmittanut ollenkaan, vaikka tuota ei tällä hetkellä oikein taida mistään saadakaan. Naurettiinkin, että ei onneksi mennyt kuoharipullo hajalle. Sitten olis harmittanut. Ei uskallettu juoda enää kannussa olevaa mehua jos sinne on mennyt jotain pieniä sirpaleita (vaikka näyttikin siltä, että pelkästään kannun yläosa lähti irti siististi).


Mitä äiti tekee, kun saa pari tuntia omaa aikaa? No tietysti siivoaa. Sain olla vähän aikaa yksin kotosalla, kun muut menivät läheiselle koululle Liikunnan Ihmemaahan. Ehdin sillä aikaa mm. imuroida, pyykätä, järjestellä leluja ja tiskata. Lisäki kävin kaikki olohuoneen tummat puiset pinnat läpi kiillotusaineella. Lopuksi ehdin juoda lasillisen (kuohuviinipullon pohjalle jääneet pohjat) juuri ennen kuin miesväki saapui kotiin. 

Salaattiakin jäi aamupäivästä vielä jäljelle, joten syötiin sitä illalla pihvien ja bataattimuussin kanssa. Frej flambeerasi pihvit ja se näyttikin tosi hienolta. Staffan söi paljon bataattimuusia. Huomaa kyllä, että ruoka maistuu taas, kun poika on parantunut. 



4 kommenttia:

  1. Oi brunssit niitä rakastan<3
    Viikonloppu brunssit on ihania ! <3 Niistä saa voimia arkeen !<3

    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva brunssi ollut teillä! :) Hei mul on joskus käynyt ton kannu kanssa sama juttu! Aika jännä, ehkä se tosiaan on se kun ne on niin ohutta lasia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Onpa jännä, että samalla tavalla mennyt! Ehkä niitä ei siksi kauheasti ole markkinoilla/kirppareilla näkynyt ;)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!