maanantai 20. helmikuuta 2017

Herkullinen suklaacrispikakku


Tämä on niin herkullinen ja myös melko helppotekoinen kakku. Kerralla saa tehtyä kunnon satsin (puoli pellillistä). Tein tätä kakkua taas, kun meillä kävi viikonloppuna vieraita. Alunperin olen saanut reseptin anopiltani, jolla on kaikenlaisia ihania reseptejä takataskussaan.

Maistui hyvin vieraille. Taaperotkin söivät hyvin ja pyysivät vieraat tätä reseptiäkin. Mulla on se paperilla vain ruotsiksi. Täältä saavat vieraat katsoa reseptin ja tuli samalla tehtyä pientä käännöstyötä. Tämä kakku sopii hyvin suklaan ystäville.

Pohja:
5 munan valkuaista
3,5 dl sokeria
5dl rice crispies -muroja

Vispaa valkuaiset vaahdoksi, lisää pikku hiljaa sokeria sekaan vatkatessa. Lisää murot viimeisenä sekaan. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperinpäälle (30x40cm). Paista 150 asteessa n. 50 minuuttia. 


Täyte:
(suklaakreemi)
5 kananmunankeltuaista
3/4dl sokeria
3/4dl vispikermaa
50g voita tai marg.
100g tummaa suklaata
ja
3dl vispikermaa
ja päälle suklaakastiketta tuubista

Mittaa keltuaiset, sokeri ja kerma kattilaan. Sekoita liedellä pienellä lämmöllä kunnes seos paksunee ja ota kattila sitten pois liedeltä. Lisää rasva ja suklaa paloina ja sekoita massan sekaan. Anna seoksen jäähtyä. Leikkaa marenkipohja kahteen yhtä suureen osaan. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Vispaa kerma ja lisää se vielä suklaatäytteen päälle. Asettele toinen marenkipalanen päälle.

Levitä vielä päälle koristeeksi joko itse sulatettua suklaata tai valmiista tuubista esim. O´hoj suklaakastiketta.

Herkullisia hetkiä!



2 kommenttia:

  1. Nam miten herkullinen kakku, ohje täytyikin heti napata talteen...tätä voisikin seuraavaksi kokeilla kun tulee vieraita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa joskus testata. Itse tykkään ainakin tosi kovin :)

      Poista

Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!