keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 5. luukku: glögipannacotta


Jouluisen pannacottan teet helposti lisäämällä päälle glögikerroksen. Tämä on muutoin nopea tehdä, mutta jähmettyminen vie jonkin verran aikaa. Ensin hyydytetään pannacotta osa ja sen jälkeen päälle kaadetaan hyytelöityvä glögi. Toki kerrokset voi tehdä myös toisin päin.

Glögipannacotta

pannacottakerros:

4 liivatelehteä
2rkl sokeria
2 vaniljatankoa
1 tl kanelia
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
8dl kuohukermaa

Liivatteet laitetaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Hellalla kattilassa lämmitetään kerma ja sokerit. Lisää sekaan myös halkaistut vaniljatangot (raaputa siemenet irti ja laita ne sekä tangot seokseen). Lisää mausteet. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä.

Ota vaniljatangot pois seoksesta.

Purista liivatteet käsin kuiviksi ja lisää ne sekaan. Sekoita vispilällä.

Anna jäähtyä hieman ja kaada tarjoiluastioihin. Pidä jääkaapissa hyytymässä yli kolme tuntia.
Nämä voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Vieraiden tullessa nostaa vain pöytään tarjolle.


glögikerros:

4 liivatelehteä
1dl vettä
2dl glögitiivistettä

Laita liivatteet kylmään veteen likomaan noin viideksi minuutiksi.

Kiehauta glögivesiseos. Lisää liivatteet ja ota kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hieman.
Kaada varovasti hyytyneen pannacottan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Koristeluun voit käyttää esim. marjoja, hedelmiä, pipareita, nonparelleja tai vaikkapa kermaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa jos jätät oman kommenttisi postauksesta!